Dieta d’estiu per a persones veganes
Contents
Quan un es torna vegà molt aviat s’adona que la quantitat de menjars i begudes que pot consumir es redueixen dràsticament. A l’estiu veiem com molts dels nostres amics queden per fer un asadero, prendre un gelat mentre es passeja per la platja o realitzar qualsevol altra acció que inclogui consumir algun dels aliments que estan totalment prohibits per a nosaltres.
Per això, en aquest article anem a proposar algunes de les receptes que pots menjar per mitigar la calor i no passar gana mentre els teus amics carnívors es posen les botes.
Comencem amb una rica ensalada russa. Per a realitzar-només cal afegir la típica llauna de tonyina que se sol fer fora aquesta recepta i, canviar-la per unes olives verdes o amb pebrot que també els donen molt gust i, canviar la maionesa (que porta ou) per una veganesa o un tofunesa.
No saps com preparar una veganesa? No et preocupis te la vam explicar en pocs minuts. El primer que necessitem serà oli d’oliva, una beguda de soja sense sucre que pots trobar en qualsevol supermercat, dues cullerades de vinagre o de suc de llimona i sal. Amb això ens sortirà una riquíssima veganesa si seguim les indicacions que trobaràs en aquesta web.
Orxata de xufla, la beguda més refrescant de l’estiu
Potser encara no sàpigues que els vegans no poden beure cervesa. Sí, sento donar-te la mala notícia, però pel que sembla a més d’aigua, ordi i llúpol també conté cua de peix o el que és el mateix, la bufeta natatòria dels peixos. ¿Quin fàstic, no? Doncs sí, ia més a beure-li estem fent un flac favor al medi ambient. Per això, ara que t’has convençut a ser vegà has de pensar en alternatives com l’orxata de xufa que pots comprar directament a Mercadona, Carrefour o qualsevol altre supermercat que estigui a prop de casa teva. És millor servir-la ben fresqueta i assaborir tot el seu gust. Està riquíssima!
Batut d’espinacs i pastanaga
Si a més de refrescant, és sa, nutritiu i saludable, doncs millor que millor. Per dur-la a terme, únicament necessitem un bol d’espinacs, dues tasses de llet vegetal de la teva elecció ja sigui de soja, arròs, d’avellana …, ¾ de bol de canonges, pastanagues grans (unes tres podrien ser suficient), pomes (una o 2), coco ratllat i canyella en pols.
La realització és extremadament simple. Només cal ficar tot a la liquadora, afegir aigua per donar-li liquiditat al conjunt i deixar-ho tot com més líquid millor.
Hamburguesa vegana de llenties i civada
Moltes nits voldràs fer-te una riquíssima hamburguesa per sopar i et veuràs impossibilitat pels teus ideologies veganes. Però no hi ha problema, tenim la solució que estaves buscant.
Pots crear-te una hamburguesa a base d’aliments que no continguin carn ni derivats dels animals amb l’ajuda d’algunes verdures, llenties i civada. La preparació la pots trobar a la web i, qui l’ha provat, afirma que no tenen res a envejar de les hamburgueses tradicionals.
Torrada d’alvocat i tofu
Si vols fer un esmorzar-dinar com es deu, pots optar per fer-te unes boníssimes torrades d’alvocat incorporant tofu. La preparació no té més ciència i n’hi ha prou que talls pa en llesques, els anyades alvocat bé trossejat en cadascuna de les llesques i damunt li posis una mica de tofu també trossejat i regirat. Recomanem que el pa l’hagis escalfat prèviament al forn perquè tingui una textura cruixent, però fes això abans de ficar els ingredients o acabarà quedándosete àcid.
Arròs 3 delícies
Per concloure, hem volgut tancar aquest article amb una recepta que tots nosaltres coneixem però que no ens hem plantejat el fàcil que és de fer a casa. Només cal que agafem l’arròs, el hirvamos en un escalfador i fem el mateix amb un pocs pèsols congelats i les verdures que vulguem afegir. Quan les dues parts estiguin ben cuinades per separat, les unirem i voilà! Tot a punt per degustar d’una recepta molt estiuenca que no et farà passar gana.